A kosár üres.

Mézek a kolostori méhészetből

Tavaszi fáradtság vagy megfázás? Ennek leküzdésére ajánljuk az Alsóvárosi Ferences Kolostor méhészetében készült mézeket.

Az AKÁCMÉZ csontképző, vértisztító, roborál, erősíti az immunrendszert, méregtelenít, köhögéscsillapító, kiválóan alkalmazható felső légúti megbetegedéseknél és csökkenti a túlzott savképződést.
A VIRÁGMÉZET használják felső légúti megbetegedéseknél, sebek fertőtlenítésére, égett bőrfelületek kezelésére. Ápolja a bőrt és a hajat mint kozmetikai szer, ezenkívül ételek- italok ízesítéséhez, sütéshez- főzéshez is közkedvelt.

A SELYEMFŰMÉZ kellemes, fűszeresen lágy méz. Nehezen kristályosodik. Klinikai kísérletek szerint kiemelkedően magas a gyulladás csökkentő hatása. Mivel a növénynek nincs virágpora és a virágzás ideje alatt kevés az egyéb pollen, így az allergiások kedvelt méze.

A HARMATMÉZ az egyetlen méz, amely nem a növény nektárjából készül, hanem a rovarok által, a levelekből kiválasztott cukrot gyűjtik a méhek és készítik belőle a mézet. Kiemelkedően magas ásványi anyagtartalom jellemzi.

A KRÉMMÉZ mikrokristályos, krémszerűen kenhető méz, ami semmiféle idegen anyagot nem tartalmaz. Előnye, hogy nem csöpög, könnyebben kezelhető, ami például kisgyerekeknél nagy előnyt jelenthet.

A mézek 290 és 500 grammos kiszerelésben kaphatóak a kolostor ajándékboltjában (Szeged, Mátyás tér 26.) vagy megrendelhetők a ferences webboltban ( www.bolt.latogatobarat.hu ).